IMG 1721Elmúlt megint egy év. Ezt onnan is érezzük, hogy megint az idényt egy vezetéstechnikai oktatással kezdtük. Az oktatás teljes egészében a BMWMCB szervezésében történt, ahol a klubtagok, barátok, családtagok vettek részt Sági Tibor vezetésével (http://www.hungariarendoregylet.hu/oktatas.html) a kétnapos eseményen. Megint rájöttünk, hogy bizony évről-évre fel kell eleveníteni a tudást, illetve gyarapítani kell azzt, hogy biztonságosan tudjuk közlekedni. Reggel szerencsésnek éreztük magunkat, hogy nem esik és még csak felhők sincsenek az égen.

A tematika alapjai a már megszokott rend szerint mentek és észrevettük, hogy vannak feladatok, amelyeket már simán meg tudunk oldani. Persze ekkor kaptunk még egy pici változtatást a feladatban, amivel  rájöttünk, hogy még van hova fejlődni.

IMG 1744

A "látszani és látni" idén is fontos volt. Persze némi fizika is került a levesbe aminek nem mindenki örült, de a szenvedő alanyok is érezték, hogy fontos dologról van szó. 
 

A helybe visszafordulás, a kis ívű lassú kanyarodás csak úgy a terítéken volt, mint a sáv megfelelő kihasználása. Fontos, hogy lassan is tudja a motoros kezelni a járművet és ne esés legyen a vége. 

Mindenki félti a járművét ezzel szembesültünk az elméleti oktatás alatt, holott a jármű helyett saját épségünket kellene félteni. Ezt sokszor elfelejtjük. A motorozás folyamatos koncentrációt igényel, de persze élvezni kell a gurulást, nem szenvedni. 

Tovább feszegettük a határokat. Irány a lábtartó, hogy ne csak véletlenül érjen hozzá az aszfalthoz, hanem tudatosan tudjuk a végsőkig dönteni a járgányt. 

A holland kapu és az egyéb trükkös feladatok mindenkit megizzasztottak. Jól esett az ebéd, de már nem éreztük magunkat annyira szerencsésnek a tiszta égbolt miatt. Némi felhőt elviseltünk volna. Mindenki izzadt a feladatok alatt, de folyamatosan lehetett látni, érezni a fejlődést.

Beszéljenek helyettem a képek:

IMG 1733IMG 1748

 Fotók: Dienes László