BCE Találkozó Mayrhofen-ben

 

Öt klubmotor (hat klubtag, egyikünk utasként) és egy vendég motor indult el külön kettes csoportokban, mi Zachár Jánossal szerdán reggel startoltunk Budapestről, ragyogó időben, előre egyeztetett és GPS -en betervezett, több variációs útvonalon.
Pandorf-ig végül autópályán mentünk, majd Eisenstadt érintésével áttértünk a nem tervezett, de nagyon szép mellékutas változatra.A csapat Fraknóban (Forchtenstein) megnéztük a várat, amit soha idegen hatalom nem foglalt el, és ahol, mint biztonságos trezor, csodálatos Eszterházy kincstár található, ráadásul a kávé is jó volt. Mariazellben, a háromtornyú kegytemplomban, Mindszenty bíboros első sírhelyén, rácsodálkoztunk a sokféle gyalogos zarándok csapatra, majd egy magyar pincér által felszolgált bőséges ebéd után lenyomtuk a maradék távot a Whörtersee partján Villach-ig. Ami persze szintén nem mellékes, hogy csodálatos tájakon, bár nem mindig kifogástalan utakon, de jó tempóban, nagyon jót motoroztunk.

Másnap rendes tempóban "megmásztuk" a Grossglocknert, (szerencsénkre a parkolóban egy oldtimer autókiállítás volt, nem mindennapi fotótéma az Alpok egyik csúcsán) majd egy rendes zuhi kiséretében az Edelweispitzet, ahol szintén jó volt az ebéd.Mayrhofen előtt, egy vízesésnél, teljesen véletlenül, már találkoztunk a magyar autós csapattal, többek között Bernáth Zoli Bácsival is. Este már együtt volt a magyar motoros és autós csapat, a város polgármestere által celebrált, fúvószenével alátámasztott megnyitón.

Másnap Jánossal, a már előre meghirdetett, fizetős, Edelweiss Bike Travel által szervezett túrán vettünk részt, a korábbi BCE elnök Jan van Ruijven, két 

Mayrhofen

holland, egy svájci és egy belga motoros társaságában, egy fiatal olasz srác vezetésével.(Ennyi volt az összes jelentkező!)
Némi eső kíséretében fölmentünk a 2509 m magas Timmelsjoch-ra, Vipiteno térségében átnéztünk Itáliába, megismertük a túravezető nagymamáját és 

Este közös büfévacsora a szabadban sok zenével, tiroli néptánccal, sok osztrák résztvevővel. nagynénijét, ismét ettünk egy jót. Nagyon jót motoroztunk, nem vallottunk szégyent a meghirdetett szabad szakaszokon. János patronálta egy kicsit a svájcit, aki a 380 km hegyi szakasz végére teljesen elkészült.

Szombaton közös program Papp Ferdi és Moldoványi Laci vezetésével, Németországot is érintve, csodálatos tavak és nemzeti parkok érintésével, majd este hivatalos vacsora, sok beszéddel, a "sógorok" öndicséretétől hangos konferálással, de ezt ellensúlyozandó, legalább jó kajával.
Vasárnap szintén kiscsoportokban indultunk haza, a teljes táv közel 800 km, (ebből 150 km autópálya), szép tájak, némi navigációs hiányosságok, de végül is este 7 körül hazaértünk.

Oberritter Miklós