1991          2010

Megalakulásunk - történelmünk


1991 júliusában vetődött fel Klubunk alapításának gondolata.
1991 októberében az ötletgazda Horváth István és Vértessy Zsolt címgyűjteménye alapján 120 tagtoborzó levelet küldtünk ki.
1991 decemberében a Közlekedési Múzeum Dísztermében a levélben megkeresettek többsége Klub alakuló közgyűlést tartott. Ezen Wolfgang Marx úr díszvendégként képviselte a BMW AG-t, és klubkoordinátorként az anyacég nagyméretű díszzászlóját ajándékozta Klubunknak. E zászló ma is a legbecsesebb klubtörténeti relikviák közé tartozik.
1993 nyarán – messze megelőzve a mai siroki találkozót – Sarlóspusztán saját szervezésünkben lebonyolítottuk az ország első egy hetes motoros találkozóját.
1998-ban taglétszámunk elérte a 100 főt. Ezzel az egyik legnagyobb szervezett hazai klubbá váltunk.
1999 végére létszámunk meghaladta a 130 főt. Mivel egy ekkora klubon belül szinte lehetetlen mindenki igényének megfelelve programokat, túrákat szervezni, ezért a tagság egy része a különválás mellett döntött. A leszakadók megalakították saját csapatukat, míg azok, akik továbbra is a rendszeres klubnapok, valamint a biztonságos, nyugodt tempójú túrák mellett szavaztak, továbbra is Klubtagjaink maradtak.
Először 1999-ben, majd 2004-ben a hazai BMW társszervezetekkel közösen Tihanyban sikeresen lebonyolítottuk a márka Európai Találkozóját.
2004 novemberében egy műszaki okra visszavezethető közlekedési balesetben elhunyt alapítónk és elnökünk, Vértessy Zsolt.
A Klub tagsága az alapító elnök halálát követően fiát, Vértessy Balázst választotta elnökéül.
A klubélet kis változásoktól eltekintve a korábbi évek gyakorlatának megfelelően folytatódott, a hangsúly továbbra is a közös motorozásokon, túrákon van, tagságunk jelenleg félszáz főt számlál. Túráink célpontjai elsősorban hazai területen helyezkednek el, de évente több alkalommal külföldi túrákat is szervezünk, így például néhai Elnökünk emlékét megőrizve, minden évben elzarándokolunk balesete színhelyére, Csehországba.
Klubunk 2011 decemberében ünnepelte alapításának 20. évfordulóját.
2012-ben ismét részt vettünk az európai BMW klubok találkozójának szervezésében, melynek színhelye Velence volt.

 

Hazai kapcsolataink

Több hazai motorklubbal (pl.: Turul HD Club) tartunk fenn baráti kapcsolatot.
Természetesen a márkán belül kiváló kapcsolatban vagyunk a BMW Autóklub Magyarországgal, a BMW Classic 02 Clubbal, valamint a BMW Motoros Túraklub Magyarország tagjaival.
2005 óta kapcsolatban vagyunk a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvánnyal.

 

Nemzetközi kapcsolataink

1992-ben Klubunkat felvette tagjai sorába a BMW Clubs Europa.
Baráti kapcsolatot ápolunk több külföldi klubbal, így különösen a BMW Motor Klub Zagreb tagjaival.

 

Alapítóink

Horváth István                            Vértessy Zsolt