Repülőnap Esztergomban


Az Aero Club Esztergom titkára, Antalics Tamás Úr és Szentei Péter klubtársunk jóvoltából 5 év elteltével ismét lehetőség nyílt a BMW Motor Club Budapest tagjai számára, hogy kicsit kitágítsuk a határainkat és a levegőből is megszemlélhessük azokat az utakat, melyeken motorjainkkal gurulunk.
Az előző, 2006. évi klubos repülőnapot azóta is nagy szeretettel emlegetik a résztvevők, vannak olyanok is, akiknek ez jelentette élete első repülését, vagy első ejtőernyős ugrását, így valóban életre szóló élményt jelentett az akkori repülőnap.
Így volt ez idén is. Az időjárás nem ígérkezett túl jónak, és bár a nap ritkán mutatta meg magát, a kezdeti szél alábbhagyott, így Papp Ferdi részletes, sőt kifejezetten plasztikus eligazítása ellenére hál’ Istennek senki sem használta a bekészített papírzacskókat.

Tekintettel arra, hogy ezt az eseményt családi klubeseménynek hirdettük meg, sok gyerek is részt vett rajta. Öröm volt hallgatni az apróságok sikkantásait, kacagását, ahogy a gép a levegőbe emelkedett.

Két Morane típusú repülőgéppel, Szentei Péter és Szentei Tamás pilóta urak közreműködésével kötelékben repülve szemlélhettük meg a Dunakanyart, a Pilis domborulatait és az esztergomi Bazilikát.

A földön aztán üdítők és szendvicsek mellett osztottuk meg egymással frissen szerzett élményeinket.

-ssy-