Nemzetközi BMW Találkozó, Garmisch-Partenkirchen

forrás: BMW Magyarország


Helge Pedersen és társai egyenesen Kínából érkeznek a 6. BMW motortalálkozóra, amelyet Garmisch-Partenkirchenben rendeznek július 7. és 9. között.

Garmisch festői környezetével ideális hely motoros találkozók szervezésére. Szerencsére, egyszer egy évben a BMW Motorrad is elfoglalja a várost, és a rendezvénnyel olyan látványt nyújt, amit csak azok hisznek, akik saját szemükkel látják. A hegy lábait ilyenkor ellepik a BMW motorkerékpárok és szinte kézzel fogható az a káprázatos életérzés, amit csak egy BMW-n motorozva lehet átélni. Idén július 7. és 9. között rendezik meg a már hagyományos találkozót, amelyre a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Ők napközben, kihasználva a helyszín adottságait, szervezett motoros kirándulásokban élhetik ki szenvedélyüket, amihez az Alpok biztosítja a lélegzetelállító környezetet.

A programok közül bárki kedvére csemegézhet: kézműves bódék sorai, motorkiállítás és divatbemutatók várják az odalátogatókat. Motoros találkozóhoz híven, a kaszkadőrversenyek, bemutatók, gyorsulási és ügyességi versenyek is elmaradhatatlanok. Az idei év egyik fénypontja Chris Pfeiffer, az idei Kaszkadőr Európa Bajnokság legesélyesebbje lesz, aki F 800 S motorjával mutatja majd be fantasztikus trükkjeit.
A találkozón a koncertek, vetítések és természetesen az esti bulik választéka vetekszik az Oktoberfest kínálatával. A vetítések közül érdemes kiemelni, egy Herbert Schwarzról készült film premierjét, amely a meseszép Mexikót és Közép-Amerikát egy R 1200 GS-sel átszelő szárazföldi utat dokumentál, illetve a labdarúgó világbajnokság harmadik helyéért folytatott küzdelmet, amit egy gigantikus méretű vetítőfalon lehet majd látni.

A találkozóra egyenesen Kínából érkezik a Világmotorosként is emlegetett Helge Pedersen, aki egy BMW R1200GS nyergében, 20 társával vállalkozott arra, hogy Pekingből motorozzon Garmisch-Partenkirchenbe, a BMW Motorrad találkozóra. A túrán résztvevő motorok GPS helymeghatározóval vannak felszerelve, aminek köszönhetően az interneten is könnyen szemmel kísérhetjük a csapat 16.000 km hosszú túráját Kínán, Mongólián, Szibérián, Oroszországon, Ukrajnán, Lengyelországon, Csehországon és Szlovákián keresztül, egészen a garmischi helyszínig. A www.globeriders.com oldalon a csapat mindennapjait a webnaplójukon keresztül is nyomon lehet követhetni, illetve további hasonló túrákra lehet jelentkezni. A www.bmw-motorrad.com/enduroworld linken pedig hamarosan lenyűgöző fotókat találhatunk a túráról.